Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-28@21:19:39 GMT

هتل آسمان شیراز «متروپل» دیگری است؟

تاریخ انتشار: ۸ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۱۱۰۳۶۸

هتل آسمان شیراز «متروپل» دیگری است؟

به گزارش «تابناک» به نقل از ایلنا، ساختمان تجاری اداری «متروپل» شهر آبادان در حالی مراحل پایانی ساخت و شروع بهره برداری خود را گذرانده بود که به طور ناگهانی در روز دوم خرداد فروریخت؛ از سوی دیگر انگشت اتهام به سوی شهرداری، سازمان نظام مهندسی ساختمان، مهندسان طراح و ناظران پروژه است که چنین فاجعه‌ای را رقم زده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فارغ از تلفات انسانی که این تراژدی داشته این حادثه هشداری است برای دیگر کلانشهر‌ها از جمله شیراز که مسئولان مربوط نظارت بیشتری بر روی کار سازندگان سازه ها‌ی مختلف انجام دهند. پاسخ به این سئوال نیاز به واکاوی و بررسی پروژه‌های عظیمی دارد که در بسیاری از شهر‌ها از جمله در شیراز در حال اجرا است؛ ناظران ساختمان در پروژه‌هایی با متراژ کمتر از ۴۰۰۰ مترمربع بایستی به صورت سیستمی و تصادفی از طرف سازمان نظام مهندسی به مالک معرفی شوند.

در پروژه‌های بزرگی که بیش از ۴۰۰۰ متر مربع مساحت دارند، شهرداری به مالکان مجوز داده تا ناظران ساختمانی را خودشان انتخاب کنند و این شروع بستری ناسالم برای تخلفات گسترده است.

 

ناظران ساختمان را تحت فشار قرار می‌دهند

یکی از اعضای نظام مهندسی استان فارس معتقد است که به صورت طبیعی ناظر پروژه موظف است در صورتی که تخلفی طی مراحل ساخت ساختمان اتفاق بیفتد به شهرداری گزارش دهد و جلو پروژه را بگیرد.

وحیدی در گفتگو با ایلنا و با طرح این سئوال که آیا ناظری که راسا توسط مالک انتخاب شده و حقوق بگیر مالک پروژه است قدرت ایستادگی در برابر تخلفات احتمالی مالک را خواهد داشت؟ می‌گوید: به دلیل اینکه ناظر توسط خود مالک انتخاب شده و یک رابطه مالی مستقیم بین طرفین ایجاد شده این فرصت جهت مالک ایجاد می‌شود تا ناظران ساختمان را تحت فشار قرار دهد تا در برابر تخلفات احتمالی سکوت کرده و روند معیوب ساختمان را تأیید کند.

وی ادامه می‌دهد: این رویه مذموم می‌تواند منجر به شکل‌گیری ساختمان‌های عظیم، اما فاقد استاندارد شود و احتمال ایجاد یک تراژدی شیبه به «متروپل» در چنین ساختمان‌هایی وجود خواهد داشت.

این طراح و ناظر تاسیسات ساختمان با بیان اینکه جامعه مهندسان افراد تحصیلکرده و پاکدستی هستند و بار‌ها نسبت به این موارد هشدار داده و درخواست انتخاب ناظران در ساختمان‌های بزرگ به صورت سیستمی را داده‌اند، می‌گوید: متاسفانه افراد ذینفع مانع از اصلاح این رویه فساد انگیز شده‌اند؛ حادثه متروپل می‌تواند زنگ خطر بزرگی برای مسئولان شهرداری شیراز باشد که ساختار انتخاب ناظران در ساختمان‌های بزرگ را اصلاح کنندتا بتوان با نظارت بهتر بر روند ساختمان‌های بلند مرتبه از حوادث احتمالی در آینده جلوگیری شود.

رئیس مجمع نمایندگان فارس با اشاره به اینکه امکان دارد سرنوشت بعضی از ساختمان‌های قدیمی در شیراز به ساختمان متروپل گره بخورد، می‌گوید: امکان دارد هتل آسمان در شیراز هم دچار اتفاقاتی مانند متروپل شود، زیرا به نظر هتل آسمان شیراز «متروپل» دیگری است و شباهت‌هایی بین این دو وجود دارد که اگر خدای نکرده این اتفاق در این هتل ۱۷ طبقه رخ دهد بسیار بدتر از حادثه «متروپل» آبادان خواهد بود.

علیرضا پاک فطرت در گفتگو با ایلنا و با بیان اینکه در روز‌های نخست ضابطه هتل آسمان شیراز ۶ طبقه بود، اما مالک این هتل رفته رفته با اضافه کردن دو طبقه آن را به حدود ۱۷ طبقه رساند، تصریح می‌کند: در صورت بروز حادثه‌ای مانند آتش سوزی و یا زلزله در این هتل که در کوچه ۱۲ متری واقع شده احتمال فاجعه‌ای بدتر از متروپل غیر ممکن نیست.

سکوت مسئولان فارس در رابطه با هتل آسمان جای ابهام دارد

رئیس مجمع نمایندگان فارس با اشاره به اینکه سکوت مسئولان فارس در رابطه با هتل آسمان جای ابهام دارد، خاطرنشان می‌کند: زمانی که بنده شهردار شیراز بودم دادگستری رأی به تخریب داد، اما زمانی که به عنوان شهردار اقدام به اجرای رای کردیم متوجه شدیم که این ساختمان بر سر مردم و مدرسه‌های اطراف ریزش می‌کند که اقدام به توقف رای کردیم؛ در نهایت مقرر شد که مالک اقدام به حذف ساخت و ساز‌ها بر پروانه و تخریب ۶۵۰ متر از این هتل کند، اما این امر تا کنون اجرایی نشده است.

نماینده شیراز و زرقان با اشاره به اینکه پس از اجرا نشدن رای، مالک هتل آسمان دوباره اقدام به ساخت و ساز کرد، می‌گوید: اتمام و به بهره برداری رسیدن پروژه‌هایی مانند هتل آسمان به ظاهر مناسب سرمایه گذاری است، اما نباید فراموش کرد که این پروژه در آینده‌ای نه چندان دور با مشکل مواجه خواهد شد.

پروانه هتل آسمان هم به صورت رانتی صادر شد

رئیس مجمع نمایندگان فارس با بیان اینکه متاسفانه پروانه هتل آسمان شیراز هم به صورت رانتی صادر شد، بیان می‌کند: قطعا صدور پروانه هتل در مرکز شهر و با این تعداد طبقات به راحتی امکان پذیر نیست. صدور این پروانه به مالک هتل آسمان بسی جای تعجب و ابهام دارد.

نماینده شیراز و زرقان با اشاره به اینکه شوربختانه در حال حاضر شهرداری، شورای شهر موضوع هتل آسمان را دنبال نمی‌کند، یادآور می‌شود: در صورتی که این اتفاق برای چنین ساختمان‌هایی رخ دهد مسئولان با هزینه کردن از پول بیت المال اقدام به رفع و رجوع کردن مشکل می‌کنند.

سازندگان «متروپل» با عنوان سرمایه گذار در حال انجام فساد بوده‌اند

وی با بیان اینکه متاسفانه اتفاقی که در اثر ریزش ساختمان در آبادان رخ داد به هیچ وجه قابل تصور نیست، ادامه می‌دهد: ریزش ساختمانی که هنوز به طور کامل به بهره برداری نرسیده بیانگر آن است که سازندگان این ساختمان بدون پایبندی به هیچ ضابطه‌ای به صورت گستاخانه اقدام به احداث کرده اند.

پاک فطرت با اشاره به اینکه متاسفانه سازندگان ساختمان متروپل از زمان احداث این ساختمان با استفاده از واژه سرمایه گذار در حال انجام فساد بوده‌اند، تصریح می‌کند: این اقدامات بیانگر عمق فساد در کشور است که بعضی از افراد با عنوان سرمایه گذاری از بسیاری از ارگان‌ها سو استفاده می‌کنند و بعضا از قانونی عمل کردن مدیران ناراضی اند.

پاک فطرت با اشاره به اینکه خلاء قانونی زیاد در بخش ساختمان وجود ندارد، بیان می‌کند: بی شک قانون نظام مهندسی کشور یکی از قوانین مترقی این حوزه است که البته در حال بازنگری است و اجرا یا عدم اجرا‌ی قانون از نکات مهم آن است.

حدود ۱۰۰ ساختمان در بخش فنی و تاسیسات شیراز آسیب پذیر است

رجبی رئیس سابق نظام مهندسی و ساختمان کشور با اشاره به اینکه در حال حاضر در جریان اتفاق دقیق حادثه «متروپل» نیستم می‌گوید:، اما ذکر این نکته ضروری است که زمانی که حادثه پلاسکو رخ داد سازمان نظام مهندسی گزارشی را به سازمان نظام مهندسی کشور اعلام کرد که در آن گزارش اعلام شد که تعداد زیاد و حدود ۱۰۰ ساختمان در بخش فنی تاسیسات و. شیراز آسیب پذیر است.

فرج الله رجبی در گفتگو با ایلنا و با اشاره به اینکه اصول نگهداری ساختمان به عنوان یکی از مقررات ملی در ساختمان باید رعایت شود، می‌افزاید: نگهداری ساختمان‌ها در شهر‌ها باید تحت نظارت یک تیم تخصصی انجام شود و این مرکز تخصصی باید به صورت جدی تمام مسایل را پایش و بررسی کند.

وی بر لزوم دقیق نظارت توسط شهرداری و نظام مهندسی بر ساختمان‌ها تاکید می‌کند و می‌گوید: چک شدن طرح‌ها توسط این دو سازمان و نظارت دقیق باید به صورت جدی اتفاق بیفتد.

رجبی اعتقاد دارد که مکانیزم دقیق و وجود ناظر مقیم باید برای احداث ساختمان‌هایی مانند «متروپل» مشخص شود و این در حالی است که نظارت‌های شهرداری و نظام مهندسی برای ساخت ساختمان‌هایی مانند «متروپل» کفایت نمی‌کند.

رئیس سابق نظام مهندسی کشور با اشاره به اینکه برای ساخت ساختمان‌های بزرگ مقیاس، باید مستند‌های دقیق وجود داشته باشد، می‌گوید: قطعا ناظر مقیم باعث می‌شود تا ساخت و ساز‌های اضافی و مازاد بر پروانه انجام نشود.

عضو سابق کمیسیون عمران مجلس با اشاره به اینکه اطلاع دقیقی از جزئیات هتل آسمان در اختیار ندارم می‌گوید: شنیده ام که در سال‌های گذشته گروهی موضوع مقاوم سازی هتل آسمان را انجام دادند که برای روشن شدن موضوع و جلوگیری از ابهامات گزارش این اتفاق باید برای مردم و مسئولان تشریح و تبیین شود.

منبع: تابناک

کلیدواژه: آبله میمونی متروپل آبادان پارچین سامانه یکپارچه فروش خودرو حسن صیاد خدایی شیراز هتل آسمان نظام مهندسی ناظران ساختمانی مجوز آبله میمونی متروپل آبادان پارچین سامانه یکپارچه فروش خودرو حسن صیاد خدایی سازمان نظام مهندسی هتل آسمان شیراز ناظران ساختمان ساختمان هایی ساختمان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۱۰۳۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سانفرانسیسکو؛ پیشرو در بازیافت آب

سانفرانسیسکو با بهره‌گیری از سیستم‌های «استفاده مجدد از آب خاکستری در محل» در ساختمان‌های بیشتر، شهرت خود را به‌عنوان شهر پیشرو در فناوری‌های استفاده مجدد از آب حفظ کرده است.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، سانفرانسیسکو متعهد به اجرای فناوری‌های استفاده مجدد از آب در محل برای کمک به حفظ آب و تقویت شهر در برابر خشکسالی مداوم است. سیستم‌های تصفیه و استفاده مجدد آب در محل، فاضلاب ساختمان‌ها را به آب تصفیه‌شده برای کاربردهای غیر آشامیدنی، اصلاح‌های خاک ارگانیک و انرژی گرمایی فاضلاب بازیافتی تبدیل می‌کند.

سانفرانسیسکو، پیشرو در بازیافت آب

سانفرانسیسکو اکنون برای نصب و راه‌اندازی سیستم‌های استفاده مجدد از آب در محل، پیشرفت‌های جدیدی به مساحت ۱۰۰ هزار فوت مربع یا بیشتر نیاز دارد که به کاهش هزینه‌های عملیاتی ساختمان‌ها کمک می‌کند و در برابر افزایش نرخ‌های آب و برق و کمبود آب مقاوم است. استفاده مجدد از آب در محل تنها یک ابتکار پایدار نیست، بلکه یک بخش حیاتی از توسعه شهری مسئولانه به‌ویژه در شهری با فشار آب پایین مانند سانفرانسیسکو است. این سیستم نه‌تنها فشار بر منابع آب شهری را کاهش می‌دهد، بلکه فرهنگ مراقبت از محیط زیست را در جوامع خود تقویت می‌کند.

ساختمان‌های استفاده کننده از این سیستم‌ها مجموعه متنوع بازیافت آب شهر را گسترش می‌دهند و در عین حال نمونه‌ای برای توسعه پایدار املاک و مستغلات سانفرانسیسکو هستند.

این شهر در نوامبر ۲۰۲۲ از اولین سیستم استفاده مجدد از آب مورد تأیید و عملیاتی شهر در یک ساختمان آپارتمانی ۴۰ طبقه در مرکز شهر رونمایی کرد و امروز با افزودن دو سیستم جدید در این زمینه، موقعیت خود را به‌عنوان پیشرو در فناوری‌های استفاده مجدد از آب تثبیت کرده است. یکی از این سیستم‌ها سالانه ۲.۹ میلیون گالن آب و سیستم دیگر تا یک میلیون گالن آب را بازیافت خواهد کرد که با استفاده شدن در محل شست‌وشوی سرویس‌های بهداشتی، برج‌های خنک‌کننده و آبیاری، تا میزان قابل‌توجهی به کاهش مصرف آب در ساختمان‌های میزبان خود منجر می‌شود.

افزایش و به حداکثر رساندن استفاده از آب بازیافتی در ساختمان‌ها و تأسیسات نشان‌دهنده رهبری و نظارت جهانی سانفرانسیسکو در استفاده بهینه از آب است. این شهر حرکتی را به سمت استفاده کارآمدتر و آگاهانه از آب در قلب محیط ساخته‌شده خود تسریع و با استفاده از نوآوری و فناوری، مالکان و اپراتورهای ساختمان را قادر می‌کند تا نقشی فعال در شکل‌دهی منظر شهری پایدارتر و مقاوم‌تر در برابر آب ایفا کنند.

کد خبر 748722

دیگر خبرها

  • موعود شمخانی کیست؟
  • سانفرانسیسکو؛ پیشرو در بازیافت آب
  • (ویدئو) چرا آسمان آتن نارنجی شد؟
  • حریق گالن‌های قیر در پشت بام یک ساختمان در حال ساخت  
  • اگر نقشه ایران، نقشه یک ساختمان باشد! (تصویری)
  • ایستگاه راه‌ آهن همدان کجاست؟
  • پاکسازی غزه از آوار و بمب‌، ۱۴ سال طول می‌کشد
  • کمبود ۲۵۰ میلیاردی برای احداث ساختمان استانداری لرستان
  • مهار آتش سوزی در ساختمان تجاری
  • ضرب الاجل استاندار لرستان برای تکمیل ساختمان استانداری