Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@01:55:13 GMT

در شیراز از فقدان فضاهای شهری مناسب رنج می بریم

تاریخ انتشار: ۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۶۴۳۴۹۴

در شیراز از فقدان فضاهای شهری مناسب رنج می بریم

‌نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی اعتقاد دارد که امروز نبود فضای گفت و گو در کشور رنج برده‌ایم و همین دلیل تبدیل بسیاری از راهکارهای ارائه شده در زمینه‌های مختلف به مسائلی امنیتی بوده است.

‌به گزارش ایسنا، فرج الله رجبی، شامگاه جمعه ۱۳ اردیبهشت در مراسم اختتامیه پنجمین کارگاه مسابقه قوام الدین شیرازی، با بیان اینکه رویداد قوام الدین موجب معرفی معماری در قالب یک رفتار تأثیرگذار شده است، گفت: معماری در واقع نوآوری، خلاقیت و ابداع و داشتن نگاهی ویژه به اطراف و تجسم آن نیازها و مسائلی است که دیگران شاید نمی‌بینند یا نمی‌دانند، است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رجبی با تصریح اینکه امروز به برگزاری رویداد قوام الدین در شیراز، مباهات می‌کند، گفت: امروز به باور همه صاحب نظران در شیراز، از فقدان فضاهای شهری مناسب رنج می بریم، فضایی که شهروندان از هر سطح و سنخی با هم مواجه شده و فارغ از تمام مسائل گفت و گو داشته باشند.

رئیس سازمان نظام مهندسی کشور، گفت: در یک هفته‌ای که کارگاه مسابقه قوام الدین در شیراز اجرایی شده بود، شاهد ایجاد یک فضای شهری بودیم که امکان مواجهه چهره به چهره بین تمام افراد و انجام گفت و گو فراهم شد.

رجبی تصریح کرد که اگر قرار است رویدادی نظیر قوام الدین به یک جریان تبدیل شده و منجر به ایجاد فضاهای مناسب شهری برای گفت و گو بشود، باید از شیراز آغاز شده و تسری یابد.

رئیس سازمان نظام مهندسی کشور با تاکید بر اینکه نباید به آنچه انجام شد، راضی بود، گفت: ما البته نمی‌دانیم در سال‌های آینده شهردار شیراز کیست و چه مواجهه‌ای با این کارگاه مسابقه دارد، بنابراین تبدیل آن به یک رویداد و تسری آن به سایر نقاط استان فارس و در نهایت ایران، یک ضرورت محسوب می‌شود.

او یکی از مشکلات امروز را نبود فضای گفت و گو دانست و با تاکید بر اینکه دلیل تبدیل بسیاری از فعالیت‌ها و راهکارهای فرهنگی، هنری، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی به مسائل امنیتی، همین موضوع است، خاطرنشان کرد که باید رویداد قوام الدین را به عنوان ایجاد کننده یک فضای گفت و گو، نگاه داشته و تقویت کرد.

رجبی گفت: ایجاد فضای گفت و گو را از مبحث معماری که نسبت به مسائل سیاسی و زیست محیطی و اجتماعی، کم دردسرتر است، آغاز کرده ایم و حالا باید به دنبال جایی باشیم که به شکل برنامه ریزی شده و هفتگی با طیب خاطر به گفت و گو بپردازیم.

او با بیان اینکه آنچه بزرگان و سیاسیون قادر به انجام آن نبوده اند، در رویداد قوام الدین و از قاعده جامعه شروع شده است، گفت: امروز در همه زمینه‌ها و در عالم سیاست، اقتصاد، ورزش و … دهان‌هایی باز می‌شود که صلاحیت ندارند، اما در یک حوزه تخصصی نظیر معماری، امکان باز شدن همه دهان‌ها وجود ندارد.

رجبی در بخش دیگری از سخنانش گفت: سیل سعدی آمد و رفت، اقداماتی هم انجام شد، اما نباید بگذاریم که سعدی فراموش شود، می‌توان با یک کار بایسته و دسته جمعی و اشتراک مساعی، کاری در خور انجام داد.

نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی، از شهردار شیراز درخواست کرد که مبلغی را برای این امر اختصاص دهد تا در یک دوره زمانی مشخص، اقداماتی در راستای ایجاد فضای مناسب برای فراموش نشدن سعدی و نیازهای آن انجام داد.

او گفت: سیلی آمد و بنیان خیلی‌ها را کند و رفت، کاری نداریم که ظرف مدت ۲۴ ساعت نشستیم صورتجلسه ای را تهیه و چند نفر را فارغ از اینکه تقصیری داشته باشند یا نه، مقصر دانستیم و بلند شدیم.

رجبی با بیان اینکه در فرهنگ دینی ما مسلمانان بر پنهان ماندن اقدامات خوب و نیک تاکید شده است، گفت: در فرهنگ غالب شده این موضوع مد نظر است که هنگام رخدادی نظیر سیل باید چکمه بپوشیم و کاپشن به تن کرده و چند عکس بگیریم و در فضای مجازی منتشر کنیم و بگوییم ما هستیم!!

نماینده مردم شیراز در مجلس گفت: به نظر من امروز باید نشان داد که ما در سیل هستیم، زمانیکه باید مشکلات را سر و سامان داد و راهکاری برای حل مسائل یافت، زمانی که به گفت و گو نیاز داریم.

رجبی همچنین به شدت از اینکه در رویداد تخصصی قوام الدین، سازمان‌ها، نهادها و تشکل‌هایی نظیر دانشکده معماری، سازمان نظام مهندسی و بخش معماری اداره کل راه و شهرسازی، حضور نداشتند، گلایه کرد.

او گفت: یکی از دوستان نظام مهندسی فارس می‌گفت رأی گیری کردیم، رأی نیاورد!؟ باید بدانیم که اولین مأموریت نظام مهندسی، اعتلای معماری است.

رجبی خطاب با غائبان بزرگ این رویداد گفت: باید از تنگ نظری و کوتاه بینی، پرهیز کرد و متوجه بود که عنصر اصلی این جریان، جوانان به عنوان منابع قوی و مطمئن و پایدار هستند، منابعی که تمام نمی‌شود، من و شما باشیم یا نباشیم، رویداد قوام الدین برگزار خواهد شد.

به گزارش ایسنا، غیبت سازمان نظام مهندسی فارس به عنوان متولی اصلی مبحث معماری، در رویداد قوام الدین و همچنین همراهی نکردن دانشکده معماری شیراز، به عنوان بخش علمی و تأثیرگذار این جریان، انتقادهای بسیاری را متوجه این دو بخش کرده است.


انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۴۳۴۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مصائب شیراز پس از باران

به گزارش «تابناک» به نقل از ایرنا، آبگرفتگی معابر شیراز و تبدیل زیرگذرهای این شهر به استخر در پی بارندگی قصه پرتکراری است که گویا نمی توان علاجی برای آن متصور شد.

پس از هر بارانی در شیراز این سوال تکراری در بین شهروندان و فعالین شهری ایجاد می شود که چه زمانی این مشکل سریالی و پرتکرار پایان خواهد یافت.

پس از هر بارندگی مسوولان شهری و استانی حل این معضل را وعده می دهند اما تاکنون که این نویدها عملی نشده و کماکان شیرازی ها به جای لذت پس از هر باران هراس آبگرفتگی و رفتن زندگیشان زیر آب را در دل دارند.

بسیاری از محلات و معابر شیراز در پی باران عصر چهارشنبه پنجم اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ دچار آبگرفتگی شد و این درحالی بود که مدیران شهری همواره از آمادگی کامل این شهر دم میزدند اما...

این بارندگی علی رغم هشدارهای پیاپی روزهای اخیر موجب آبگرفتگی در بسیاری از معابر و حتی واحدهای تجاری و مسکونی این کلانشهر شد.

آبشارهای روان در مجتمع‌های تجاری شیراز

براساس مشاهدات میدانی خبرنگار ایرنا بسیاری از محلات و معابر شهری شیراز، مجتمع های تجاری و منازل مسکونی خصوصا در مرکز این کلانشهر دچار آبگرفتگی شد.

آبگرفتگی عصر پنجم اردیبهشت نه تنها در مرکز کلانشهر شیراز بلکه در اغلب مناطق این شهر به وقوع پیوست و مشکلات زیادی برای مردم به بار آورد.

به جز منازل مسکونی صاحبین کسب و کارها و اصناف شیرازی نیز در این بارندگی دچار مشکل شدند به نحوی که تصاویر روان شدن آب به محیطهای تجاری و تاریخی شامل پاساژ شهر، بازار زرگرها، بازارهای تاریخی شیراز مانند روح الله و وکیل در فضای مجازی بین کاربران دست به دست میچرخد.

سابقه قصه‌های بهاری سیلاب در شیراز

سابقه آبگرفتگی و حتی جاری شدن سیلاب در پی بارانهای بهاری قصه پرتکراری است که در تلخ ترین آن پنجم و ششم فروردین ماه سال ۱۳۹۸ و حدود پنج سال قبل دهها نفر از هموطنان و میهمانان نوروزی را کشت و صدها نفر مجروح و هزاران خانه ویران شده به جا گذاشت.

شیراز پرترددترین شهر گردشگری ایران و مقصد بسیاری از توریستهای خارجی در نوروز ۹۸ و در پی بارندگی بهاری نسبتا شدید طی ۱۷ دقیقه و جاری شدن روان آب به یکباره به قتلگاه ۲۱ نفر از هم وطنان در دروازه قرآن تبدیل شد و روز بعد نیز در پی تکرار بارشها، سیلاب خانه هزاران نفر در محله سعدی را با خود برد.

این محله در ششمین روز از سال نو و فروردین ۹۸ دچار سیلی بنیان کن شد که زندگی ،خانه و کاشانه بسیاری از اهالی این منطقه را با خود برد و بسیاری از مردم شهرک سعدی را ماه ها با مشکلات جدی مواجه کرد.

آبگرفتگی های پنجم اردیبهشت ۱۴۰۳ در شیراز از معابر شهری نیز فراتر رفته و وارد منازل و مغازه های بسیاری از اهالی شده و مشکلاتی را برای مردم ایجاد کرده است.

بارندگی‌های چهارشنبه گذشته در شیراز بعضی خودروها خصوصا در خیابان‌های اطراف رودخانه خشک را محاصره و در سیلاب گرفتار کرد.

عصر چهارشنبه و هزاران شهروند شیرازی در آب مانده

رییس سازمان آتش نشانی شیراز در گفت و گو با ایرنا با بیان اینکه آتش‌نشانان این شهر ۱۲۹ عملیات در بارندگی عصر پنجم اردیبهشت انجام دادند گفت: هزار و ۱۴۰ تماس با مرکز ۱۲۵ برقرار شد.

هادی عیدی پور با اشاره به تلاش‌ها و فعالیت‌های آتش نشانان در عصر روز بارانی برای امداد رسانی به شهروندان شیرازی افزود: عصر چهارشنبه گذشته بارش‌های شدید و کم سابقه در شیراز به وقوع پیوست.

وی ادامه داد: آتش‌نشانان شیراز چهارشنبه گذشته ۱۲۹ عملیات مربوط به بارندگی در مناطق مختلف شهر انجام دادند.

به گفته رئیس سازمان آتش‌نشانی شیراز ۲۳ واحدعملیاتی برای بازدید ایمنی دوره ای از محدوده‌ رودخانه خشک و سایر نقاط شهر شیراز در محل های مورد نظر مستقر بودند.

وی همچنین اعلام کرد: ۲۴ ایستگاه عملیاتی در پی فعالیت سامانه اخیر سازمان آتش نشانی در آماده باش کامل بودند.

پس از باران شیراز

مسعود حقیقت، مدیرکل هواشناسی استان فارس در گفت و گو با ایرنا میزان بارندگی سامانه اخیر در سطح شیراز را ۲۲ و ۲ دهم میلیمتر اعلام کرد.

معاونت محیط زیست ‌خدمات شهری شهرداری شیراز در این باره به ایرنا گفت: شدت و میزان زیاد بارندگی عصر چهارشنبه پنجم اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ در مدت زمان اندک سبب آبگرفتگی در چند نقطه شهر شیراز شد.

روح الله خوشبخت افرود: با حضور بخش های مختلف مدیریت شهری شاهد رفع آبگرفتگی در اکثر نقاط و بازگشت روال عادی به سطح شهر هستیم.

وی با اشاره به آبگرفتگی زیرگذر سرداران عنوان کرد: به رغم شدت آبگرفتگی تلاش‌های بی وقفه نیروهای خدمات شهری تا ساعت ۲۳ چهارشنبه شب پنجم اردیبهشت زمینه تخلیه آب ‌و پس از آن پاکسازی یک ساعته این‌زیرگذر را فراهم کرد.

پیگیری ترک فعل

دادستان مرکز استان فارس پیشتر در این باره گفت: با هدف حفظ و صیانت از حقوق عامه و پیشگیری از وقوع حوادثی همانند سیل سال ۱۳۹۸ شیراز پروژه کنترل سیلاب آب های سطحی شیراز و طرح کنترل آب های سطحی مسیل شهرک سعدی کلید خورد که اجرای هرچه سریعتر و پیگیری این طرح در راستای پیشگیری از حوادث احتمالی در فصل بارندگی ضروری است.

سید مصطفی بحرینی در خصوص حفظ حقوق عامه و اقدامات صورت گرفته از سوی دادستانی مرکز استان و سایر دادستان‌های حوزه های قضایی استان اظهار کرد: حفظ و حراست از اراضی ملی و منابع طبیعی و کوتاه کردن دست متجاوزین به عرصه های ملی، پیشگیری از وقوع حوادث احتمالی، اقدامات زیربنایی، مطالبه گری از دستگاه های مختلف و برخورد قانونی و قاطع با مدیران و مسئولانی که با ترک فعل خود زمینه ضرر و زیان به جامعه و بیت‌المال را فراهم کرده با جدیت دنبال می شود.

وی تصریح کرد: یکی از وظایف مهم دادستان‌ها در موضوع حقوق عامه، اجرای دقیق مفاد دستورالعمل نظارت و پیگیری حقوق عامه است که در صورت عدم اجرا یا نقض حقوق عامه یا قریب‌الوقوع بودن نقض آن نسبت به تذکر یا اخطار به دستگاه اجرایی و اتخاذ تدابیر پیشگیرانه و صدور دستور توقف اقدامات و نهایتاً تعقیب کیفری متهمان خواهد پرداخت.

پیش از این نیز در این خصوص نشست های مختلفی از سوی کارگروه حفظ و صیانت از حقوق عامه با مدیریت بحرینی دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان فارس و با حضور برخی از معاونین وی و دستگاه های مجری و متولی امر مربوط به جزیره مصنوعی نهر اعظم واقع در بلوار شهیدچمران شیراز و مدیریت و ساماندهی فاضلاب شیراز در رودخانه چنار راهدار و غیره برگزار شد و از سوی دادستان مرکز استان فارس نیز تذکرات قانونی لازم نسبت به ترک فعل از سوی مدیران دستگاه ها و نهادهای متولی امر داده شده اما ساماندهی جامع روان آبها و دفع آبهای سطحی کلانشهر شیراز باتوجه به گسترش این شهر اکنون یکی از مهمترین نیازها و ضرورت های مدیریت شهری است.

دیگر خبرها

  • اجرای برنامه‌های نکوداشت هفته شیراز از ۱۲ اردیبهشت
  • راه اندازی پایگاه هوشمند سرای بازی کودک در مساجد
  • مقابله با گرمای شهری از طریق باغ‌های گیاه‌شناسی
  • تائید زیرساخت‌های شیراز برای میزبانی از رویداد آسیایی هندبال
  • کیفیت و بی‌توجهی: دست اندازی در جاده پیشرفت راهسازی ایران
  • شیراز میزبان رویداد تخصصی بازساختی پزشکی آینده
  • آیا می توان چراغ خطی را در کف نصب کرد؟
  • ‌رویداد تخصصی بازساختی ـ پزشکی آینده در شیراز برگزار می‌شود
  • مصائب شیراز پس از باران
  • فاصله زیاد تهران تا مناسب سازی شهر برای معلولان