Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-28@23:36:21 GMT

اصلاح رویه در شهرداری و نظام مهندسی لازم است

تاریخ انتشار: ۴ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۴۹۸۲۰۶

اصلاح رویه در شهرداری و نظام مهندسی لازم است

به گزارش خبرگزاری مهر، حیدر اسکندرپور بعد از ظهر پنجشنبه در اجلاس انبوه سازان سراسر کشور در شیراز قول داد که در مسیر تسهیل صدور پروانه ساختمانی، به عنوان یک اصل اساسی در شهرداری، گام برداشته و این موضوع را محقق کند.

وی با بیان اینکه تسهیلگری یک چالش پیش روی شهرداری است ، گفت: با شجاعت اعلام می کنم که طی سالهای گذشته در بحث تسهیل امر سرمایه گذاری ناموفق بوده ایم، حال آنکه شورای پنجم و مجموعه مدیریتی شهرداری یکی از اولین اولویتهایش تسهیل در این زمینه بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شهردار شیراز یکی از دلایل عدم موفقیت در مسیر تسهیل سرمایه گذاری در شیراز را سازمان سنگین شهرداری و دیگری مراودات شهرداری با نظام مهندسی و از دیگر عوامل به ضابطه های طرح تفصیلی و نبود فهم و رویه مشترک در این ضابطه ها، است.

وی تاکید کرد:اگر قرار است در اقتصاد کشور خصوصا در شرایط فعلی و با تمام محدودیت‌ها، اتفاق خوبی بیفتد، این اتفاق باید از بخش مسکن آغاز شود.

شهردار شیراز با اشاره به اینکه شهرداری برای رسیدن به وضعیت مطلوب گام های خوبی برداشته است، عنوان کرد: مدیرانی را موفق خواند که فرآیندها را اصلاح کنند، نقش اشخاص باید به حداقل ممکن برسانند، امضاهای طلایی در شهرداری مصیبت و رانت است اینها باید حذف شود.

اسکندرپور یادآور شد :راه رسیدن به این مطلوبیت را شهرداری الکترونیک است و ممیزی شهر پیش نیاز شهرداری الکترونیک محسوب می شود و حدود بیست سال است انجام نشده است.

وی ادامه داد:در خصوص صدور پایان کار الکترونیکی فرآیند امور در مراحل نهایی کار قرار داریم و دهه فجر از آن رونمایی می شود.

شهردار شیراز با اشاره به تلاشی که طی سال های گذشته برای بحث درآمد پایدار در شهرداریها شده اما به سرانجام نرسیده است،گفت: علت این موضوع تصمیم اتخاذ شده در خصوص سوق دادن شهرداری‌ها به سمت خودکفایی از دهه شصت بوده و این موضوع در دراز مدت خسارات جبران ناپذیری به شهرها وارد کرده است.

اسکندرپور افزود: بروز مشکلات در زمینه فروش تراکم، ساخت و سازهای شهری، تغییر کاربری و ترافیک و ... به دنبال سوق دادن شهرداری‌ها به سمت خودکفایی، خصوصا در کلانشهرها حادث شد و همین موضوع باعث شد شهرهایی نظیر تهران و شیراز با مشکلات ساختاری مواجه شوند.

شهردار شیراز با اشاره به اینکه بودجه سه هزار میلیارد تومانی شهرداری شیراز بالای 90 درصد از شهر دریافت می شود، گفت: این موضوع در جایی که بخش مسکن در رکود به سر می برد، مدیریت شهری را به سمتی سوق می دهد که نظر کارشناسی توصیه نمی کند.

وی ادامه داد: در شیراز می توانیم نقشه های سالهای گذشته را با هم مقایسه کنیم متوجه خواهیم شد که این تفکر خسارتهایی را به همراه داشته و به داشته های اصلی شهر صدمه زده است.

اسکندرپور یادآورشد: اعتقاد داریم در بودجه عمومی کشور باید با پیش بینی محل درآمد شهرداری از محل سهم خدمات، جاهایی به شهر و مردم خدمت ارائه می شود، باید هزینه دریافت شود، در شهرهای بزرگ دنیا عمده درآمد از سهم خدمات و مالیات و عوارض پیش بینی شده است.

وی با تصریح اینکه کسب 70 یا 80 درصد درآمد شهرداری از محل پروانه ساختمانی برای سایر کشورهای جهانی غیر قابل قبول است، پیش بینی و تعریف درآمد پایدار در بودجه عمومی دولت و سرمایه گذاری در شهرها را راه برون رفت از این مشکل دانست.

شهردار شیراز با اشاره به اینکه شهرداری ها باید از محل درآمدهای عمومی نظیر عوارض سوخت، مالیات، تخلفات رانندگی و .... درآمدی را به عنوان منابع پایدار درآمدی داشته باشند، بیان کرد :وقتی یک شهرداری نظیر شیراز ماهیانه 60 میلیارد تومان به عنوان حقوق و دستمزد باید پرداخت کند، امکان دارد در شرایط مختلف و فضای رکود به سمتی برود که تمایلی هم ندارد.

اسکندرپور با بیان اینکه امروز در شهرداری شیراز رویکرد سال‌های گذشته در خصوص اوراق قرضه تغییر کرده است، گفت: زمانی شهرداری شیراز فروش اوراق یا دریافت تسهیلات بانکی را برای انجام سرمایه گذاری در بخش مسکن و فضای تجاری دنبال می کرد، امروز رویکرد متفاوتی را در پیش گرفته ایم.

شهردار شیراز رویه پیشین را زمینه ساز رقابت با بخش خصوصی دانست و گفت: ورود شهرداری در ساخت و ساز در حالی است که قیمت تمام شده در مقایسه با بخش خصوصی به دلیل بروکراسی حاکم و زیاد بودن قیمت تمام شده کالا و خدمات، بالا بوده و صرفه اقتصادی ندارد.

اسکندرپور با بیان اینکه امروز تنها برای احداث و تجهیز قطار شهری، از سوی شورای شهر به شهرداری اجازه انتشار و فروش اوراق داده شده است، گفت: امروز ما به هیچ عنوان تمایلی به ورود شهرداری به بحث ساخت و ساز را نداریم و اعتقاد داریم که به عنوان سیاستگزار و تسهیلگر باید عمل کنیم.

کد خبر 4522615

منبع: مهر

کلیدواژه: حیدر اسکندرپور شهرداری شیراز شیراز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۹۸۲۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حل دو مشکل اصلی در بزرگراه آزادگان | فاز دوم فتح-باغستان تا پایان شهریور افتتاح می شود

به گزارش همشهری آنلاین؛ آیین بهره برداری از پروژه «تحکیم بستر آسفالت بزرگراه آزادگان» و «تعریض و ایمن‌سازی کندروی شرقی این بزرگراه در تقاطع با بزرگراه شهید لشگری» صبح امروز -۸ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳- در قالب یکصد و هجدهمین پویش امید و افتخار با حضور هادی حق‌بین - معاون فنی و عمران شهرداری تهران، مهدی صداقتی - مدیرعامل سازمان مهندسی و عمران شهر تهران، محمدرضا پوریافر - شهردار منطقه ۲۱ و سید ابوالفضل موسوی‌پور - رییس پلیس راهور تهران بزرگ برگزار شد.

در این مراسم مهدی صداقتی، مدیرعامل سازمان مهندسی و عمران شهر تهران تاکید کرد: پروژه‌ای که امروز افتتاح می‌شود از نظر وسعت آنچنان ارقام بالایی ندارد اما واقعیت این است یک معضل بزرگ ترافیکی را حل کرده است همچنین این گلوگاه باعث پس زدن ترافیک به چند نقطه می شد و علاوه بر این موضوع این نقطه ناایمن بود که این ناایمنی ناشی از تنگ بودن مسیر در گذشته بوده است. این سه موضوع حدود ۳۰۰ میلیارد تومان برای شهرداری هزینه داشت.

صداقتی همچنین اشاره کرد که تحکیم بستر بزرگراه آزادگان به طول ۱۲ کیلومتر کار اثرگذاری دارد و بر باز شدن محور ترافیکی فتح به ابوسعید که دو کیلومتر طول دارد تاثیر بسزایی داشته است.

هادی حق‌بین، معاون فنی و عمران شهرداری تهران هم درخصوص جزییات افتتاح این پروژه گفت: ابعاد و بزرگی پروژه ها برای ما مهم نیست بلکه نیاز شهروندان و ایمنی شهر برای ما اهمیت دارد.

او با بیان اینکه پروژه امروز به لحاظ ابعاد جزو کوچک ترین پروژه هاست اما انجام آن ویژه و پیچیده بود، گفت: در منطقه ۲۱ تعداد پروژه هایی که در سال ۱۴۰۳ تعریف شده بزرگ مقیاس و اثرگذار است و ظرف ۶ ماه اول سال تکمیل فاز دوم فتح-باغستان را داریم.

معاون شهردار تهران در ادامه اشاره کرد: این تقاطع تاثیر فوق العاده زیادی بر کاهش ترافیک ورودی به آزادگان خواهد داشت. همچنین پروژه دیگری که برنامه ریزی شده و فاز تجهیز و عملیات اجرایی آن آغاز شده پروژه دوگاز است که سال ها متوقف مانده بود و فاز اول پروژه تا پایان سال تحویل شهروندان خواهد شد.

پوریافر، شهردار منطقه ۲۱ هم درباره جزییات این افتتاح گفت: این نقطه یکی از نقاطی بود که به چند دلیل ازجمله باریک بودن تقاطع باعث نارضایتی مردم به ویژه در ترافیک صبحگاهی می‌شد. درخواست پلیس حل و فصل این موضوع بود. نکته دیگر بحث ایمنی این نقطه بود که باعث اهمیت پروژه می‌شد.

شهردار منطقه ۲۱ با بیان اینکه پروژه چند سالی بود که‌ متوقف مانده و باعث نارضایتی مردم شده بود، اشاره کرد که با ورود معاونت فنی و مهندسی و همکاری منطقه و پلیس در کمترین زمان ممکن پروژه تقدیم مردم شد. معارض اصلی این پروژه مسائل ترافیکی بود.

کد خبر 847394 منبع: خبرگزاری شهر برچسب‌ها شهردارى تهران بزرگراه حمل و نقل شهری

دیگر خبرها

  • تدابیر لازم نسبت به بارندگی‌های پایان هفته در شیراز
  • از کاهش زمان و فرآیند پروانه ساختمانی تا پیشتازی شیراز به لحاظ ارائه خدمات مهندسی
  • ارزش افزوده در شهرهای کوچک ناچیز است و باید این قانون اصلاح شود
  • از کاهش زمان و فرآیند پروانه ساختمانی تا پیشتازی شیراز به لحاظ ارائه خدمات فنی و مهندسی
  • بیش از ۲۰۰۰ پروژه در شهرداری شیراز فعال است
  • حل دو مشکل اصلی در بزرگراه آزادگان | فاز دوم فتح-باغستان تا پایان شهریور افتتاح می شود
  • حل دو مشکل اصلی در بزرگراه آزادگان | گره کور ترافیکی خروجی فتح باز شد
  • شهرداری منطقه ۲ شیراز ظرفیت اقتصادی ویژه‌ای دارد
  • آیا رویه واردات در مقابل صادرات خود اصلاح می‌شود؟
  • از ضرورت نگاه ویژه مدیریت شهری تا رفع مشکلات شهروندان در میز خدمت شهرداری منطقه ۲ شیراز