Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-04-28@23:14:38 GMT

زمین لرزه تهدیدی جدی برای شهر شیراز

تاریخ انتشار: ۴ دی ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۲۴۱۱۴۳

استان‌ها > فارس - «خبرجنوب» نوشت: اگر این روزها سری به اخبار رسانه ها و صفحات سایت های مجازی بزنید مشاهده خواهید کرد که زلزله در صدر تمامی مطالب قرار دارد، زلزلهای که چند روز پیش پایش به پایتخت هم باز شد و باعث گردید مردم و مسئولین برای مقابله با حادثه احتمالی بیشتر به تکاپو بیفتند و نشان داد که زنگ خطر وقوع زلزله مدتهاست به صدا درآمده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زلزله هاي اخير در حالي رخ داده است كه چند روزي به 5 دي و فاجعه زلزله بم باقي نمانده فاجعهاي كه همواره در خاطر ايرانيان باقي ميماند و باعث شد تا اين روز در تقويم به نام روز ايمني در برابر زلزله و كاهش اثرات بلاياي طبيعي نام گذاري شود.
در همين رابطه ریيس سازمان نظام مهندسي ساختمان فارس با حضور در جمع خبرنگاران با اشاره به فرارسيدن روز ايمني در برابر زلزله و كاهش اثرات بلاياي طبيعي گفت: بيش از 86 درصد از وسعت كشور ما در مناطق زلزلهخيز واقع شده كه همين امر باعث ميشود به منظور جلوگيري از تبعات ناشي از پديده زلزله، پژوهشها و برنامههاي گسترده اي براي ايمن سازي شهرها صورت گيرد.
نامورچي ادامه داد: در استان فارس و شيراز اگر روزي با چنين پديدهاي مواجه شويم شاهد آسيب جدي به ساختمان ها خواهيم بود و خطر، مردم را تهديد ميكند. كوچكترين زلزله در شيراز يك تهديد جدي براي شهر است و ما در قبال جان و مال مردم مسئوليم تا كمترين آسيب به آنها وارد شود و در اين ميان بيتوجهي به سرنوشت مردم از جانب هيچ دستگاهي قابل پذيرش نخواهد بود.
وي با اشاره به نقش خدمات مهندسي در كاهش آسيبها در زمان وقوع بلاياي طبيعي اظهارداشت: در صنعت ساختمان تنها 6 درصد از هزينه كل ساخت مربوط به خدمات مهندسي است كه استفاده از اين فرصت ميتواند علاوه بر افزايش كيفيت سازه حتي برخي هزينههاي اضافه را كاهش دهد البته شايد در برخي موارد در ارائه خدمات مهندسي كاستي شده باشد اما معتقديم انجام كار با حضور متخصص آن حوزه بهتر از نبود آن است.
نامورچي گفت: در حال حاضر 300 حرفه وابسته به صنعت ساختمان در حال فعاليت هستند اما دستگاههاي متعددي در اين حوزه و در زمينه اجراي ضوابط و مقررات ملي ساختمان دخيل می باشند.
وي اجراي مقررات ملي ساختمان و استفاده از مصالح استاندارد را به عنوان يكي از عوامل اصلي در استحكام ساختمان ها در مقابل بلاياي طبيعي مانند زلزله عنوان كرد و افزود: در اين رابطه ما در ارايه خدمات مهندسي با توجه به متراژ پايين ساخت و ساز به نسبت تعداد مهندسين، بايد به جاي نظام سهميهاي سالانه مهندسين، از ساخت و ساز باید به سمت رقابتي كردن نظام مهندسي و كيفي سازي خدمات برويم تا شايد با اين كار ديگر شاهد پديده مُهر فروشي هم نباشيم.
نامورچي گفت: در حال حاضر 33 هزار نفر عضو سازمان نظام مهندسي فارس هستند و هر سال4 هزار نفر نيز به اين تعداد افزوده مي شود. با اين روند طي چند سال آينده تعداد اعضاي ما از مرز 50 هزار نفر خواهد گذشت كه با اين تعداد مهندس و ساخت و ساز پايين سهم هر كدام از مهندسين از متراژ ساخت و سازها بسيار پايين خواهد بود.
وي اضافه كرد: اين درحالي است كه هر سال شاهد خروج تعداد زيادي فارغ التحصيل رشتههاي مهندسي از دانشگاه ها هستيم كه بدون هيچ تجربهاي وارد بازار كار ميشوند و بايد آنها را به سمت كارآموزي و آشنايي عملي با ساخت و ساز ببريم كه در اين ارتباط بحث كارآموزي مهندسي را در دستور كار داريم و بايد كاري كنيم تا كساني كه اطلاعات مهندسي بالايي ندارند و اخلاق مهندسي را نيز رعايت نميكنند از چرخه خارج شوند. نامورچي با اشاره به برخي اقدامات اين سازمان در زلزله كرمانشاه از جمله اعزام اكيپ فني، تخصصي و روان شناختي با همكاري دانشگاه شيراز به مناطق زلزله زده براي كمك به زلزله زدگان و برپايي دو سمينار آموزشي در اين زمينه گفت: يكي از مباحث مدنظر ما در ساخت و ساز، استفاده از تكنولوژي هاي نوين متناسب با شرايط جغرافيايي و زيست محيطي است كه استفاده از اين تكنولوژيها نياز به فرهنگسازي دارد و ما بايد اين فرهنگ را در جامعه بالا ببريم كه اگر ساختماني با كيفيت بهتري ساخته شود به طور قطع قيمت آن هم بيشتر خواهد بود. وي در خصوص ارائه گواهينامه ممتاز براي برخي ساختمانها كه با كيفيتي بالاتر ساخته مي شوند، ادامه داد: ما بايد به سمتي برويم كه تمامي ساختمانهاي ما از نظر كيفيت خوب باشند نه تنها يك ساختمان و ارايه گواهي ممتاز به برخي ساختمان ها شايد خود به عاملي براي ايجاد رانت تبديل شود و به همين دليل سياست ما كيفي سازي در تمامي ساختمان هاي شهر است.
نامورچي همچنين پيرامون وضعيت نامناسب بافتهاي فرسوده و تاريخي شهر در حوادث احتمالي ادامه داد: بارها اعلام كرده ايم كه بافت تاريخي و فرسوده شهر هم مي تواند فرصت باشد و هم تهديد و در حالي كه اين يك بافت گردشگرپذير و درآمدزاست اما با توجه به فرسودگي آن ميتواند در زمان بروز حوادثي نظير زلزله خود باعث ايجاد خطراتي براي شهروندان شود. نظام مهندسي و يا هر ارگان ديگري نيز به تنهايي نمي تواند در اين زمينه فعاليت كند و همه دستگاه ها بايد در كنار هم براي اين بافت تصميم بگيرند.
وي اظهارداشت: در حال حاضر ما در شيراز 380 هكتار بافت تاريخي، فرهنگي و فرسوده و در اطراف شهر 30 سكونتگاه غيررسمي داريم كه احيا و بازآفريني اين بافت ها در اولويت فعاليت هاي ماست.
نامورچي گفت: ما هم معتقديم كه صنعت ساختمان بايد يك متولي داشته باشد و سپردن يك كار به چند حوزه باعث مي شود در نهايت، محصول آن چيزي كه ما مدنظر داريم از كار درنيايد.
ریيس سازمان نظام مهندسي ساختمان فارس گفت: يكي از مباحثي كه ما هم اكنون در زمينه جلوگيري از حوادث احتمالي ناشي از زلزله به دنبال آن هستيم، تدوين نقشه ريزپهنه بندي زلزله در شهر شيراز است تا بدانيم كدام منطقه در مناطق زلزله خيز يا روي گسل قرار دارد و در ادامه طرح تفصيلي را با اين نقشه منطبق كنيم.

 

46

کلید واژه‌ها : استان فارس -

منبع: خبرآنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۲۴۱۱۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از کاهش زمان و فرآیند پروانه ساختمانی تا پیشتازی شیراز به لحاظ ارائه خدمات فنی و مهندسی

شهردار شیراز در دیدار با هیئت رئیسه سازمان نظام مهندسی فارس از کاهش زمان و فرآیند پروانه ساختمانی در این کلان‌شهر خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از فارس و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی شهرداری شیراز، محمدحسن اسدی در دیدار با هیئت رئیسه سازمان نظام مهندسی فارس اظهار کرد: شهر شیراز و استان فارس در ایام نوروز جزو گردشگرپذیرترین شهر و استان کشور بود که خوشبختانه بدون هیچ حادثه‌ای باوجود بارش شدید باران، سپری شد.

وی افزود: موفقیت‌های کسب شده در شهرداری شیراز حاصل تلاش خانواده ۱۳ هزار نفری این مجموعه، تیم هم‌دل و متخصص مدیریت شهری، شورای اسلامی این کلان‌شهر، دستگاه‌های اجرایی، خدمات‌رسان و نظارتی است و وفاق با نظام مهندسی نیز مرهون این همدلی بین مجموعه‌ای است.

شهردار شیراز همچنین در بخش دیگر سخنان خود به مسائلی نظیر کاهش مدت زمان و فرآیند صدور پروانه ساختمانی سخن گفت.

اسدی تاکید کرد: بیش از دو هزار پروژه در شهرداری شیراز فعال است و هیچ پروژه تعطیل و نیمه تعطیلی نداریم.

وی همچنین در این جلسه خواستار همدلی در حفظ عنوان شیراز؛ پایتخت محیط زیست آسیا شد.

در این جلسه محمود صفایی نایب‌رئیس کمیسیون شهرسازی، معماری و هوشمندسازی شورای اسلامی شهر شیراز نیز در بخشی از این نشست با بیان اینکه اکثر مهندسین شهرداری شیراز در بخش‌های مختلف عضو خانواده بزرگ نظام مهندسی هستند، تصریح کرد: نظام مهندسی فارس سرآمد نظام مهندسی‌های سراسر کشور است.

وی خاطرنشان کرد: کلان‌شهر شیراز به لحاظ ارائه خدمات فنی و مهندسی نیز سرآمد و موجب افتخار است.

عضو شورای اسلامی شهر شیراز با تصریح بر این موضوع که منافع عمومی سرلوحه کار این نهاد قرار دارد، ادامه داد: نظارت بر تخطی کنندگان مسائل فنی از مهمترین موضوعاتی است که باید برای حفظ قداست مجموعه نظام مهندسی در اولویت قرار گیرد.

آرش فرج‌زاده قائم مقام شهردار شیراز نیز در ادامه این نشست اضافه کرد: بودجه شهرداری شیراز در سال گذشته و در زمانی که صحبت از تعریف بسته ۵۰ هزار میلیارد تومانی شد، ۲۳ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان بود.

وی با تصریح بر این نکته که در واقع دو برابر کار یک سال، پروژه در شهرداری شیراز تعریف شد، افزود: با همکاری شورای اسلامی شهر شیراز، این مهم محقق و در بهمن ماه ۱۴۰۲ تقریباً نیمی از پروژه‌ها افتتاح و عملیات اجرایی نیم دیگر پروژه‌ها آغاز شد و عملاً شهرداری شیراز سال گذشته با تعامل دستگاه‌های اجرایی بیش از ۸۰ هزار میلیارد تومان پروژه را به سرانجام رساند و یا عملیات اجرایی آنها را آغاز کرد.

قائم مقام شهردار شیراز با بیان اینکه امسال هم این مهم در حال برنامه‌ریزی است و به زودی اعلام خواهد شد، از تعریف و تدوین برنامه عملیاتی و راهبردی در سال ۱۴۰۲ و ۱۴۰۴ توسط شورای اسلامی شهر و شهرداری شیراز سخن گفت و اظهار کرد: ۴۴ پروژه کلان در این راستا تعریف شد که بسته محرومیت‌زدایی نیز یکی از مهمترین این پروژه‌هاست.

فرج‌زاده همچنین تسهیل پاسخگویی به مراجعین شهرداری را از مهمترین برنامه‌های تعاملی و مشترک شهرداری و نظام مهندسی عنوان کرد.

مهدی قلندری معاون معماری و شهرسازی شهرداری شیراز نیز در ادامه این نشست تاکید کرد: پروژه‌های شهرداری شیراز به همت مدیریت مطلوب، فعال است.

وی با اشاره به در خصوص برنامه‌هایی که توسط معاونت متبوع در بازه زمانی کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت تدوین شده، سخن گفت.

معاون معماری و شهرسازی شهرداری شیراز همچنین از ارائه آموزش‌های لازم به نیروهای متخصص در شش ماهه نخست امسال در رابطه با نرم‌افزار جدید نحوه بررسی نقشه‌های ساخت و تأسیسات خبر داد و خاطر نشان کرد: در حال حاضر این مهم به صورت سری انجام می‌شود که با استقرار نرم‌افزار جدید، آموزش به نیروهای متخصص هم در دستور کار قرار خواهد گرفت.

ارجاع پرونده‌های ساختمانی به سامانه ارجاع و سامانه شفافیت

ستار خورشیدی رئیس سازمان نظام مهندسی فارس نیز در این جلسه عملکرد شهرداری شیراز در سال گذشته مبنی بر افتتاح و کلنگ‌زنی بیش از هشتاد هزار میلیارد تومان پروژه را کاری بسیار سخت و تحسین برانگیز عنوان و تصریح کرد: این مهم به زبان کاری ساده اما در عمل بسیار سخت است.

وی به ارجاع پرونده‌های ساختمانی به سامانه ارجاع و سامانه شفافیت اشاره و اضافه کرد: یکی از ارکان سالم‌سازی، ایجاد شفافیت است.

رئیس سازمان نظام مهندسی استان فارس با بیان اینکه در بحث تفکیک نیز نظارت با نرم‌افزار و ثبت سیستمی انجام می‌شود، خاطرنشان کرد: برای نخستین بار تمام پرونده‌ها در حال اسکن هستند که ۵۰ درصد آنها انجام شده است.

خورشیدی ابراز امیدواری کرد: افتخار سازمان نظامی مهندسی فارس این است که با شهرداری به عنوان یکی از ارکان اصلی در ساخت‌وساز و نظارت، راهکار تعاملی را پیش بگیرد.

کد خبر 748462

دیگر خبرها

  • از کاهش زمان و فرآیند پروانه ساختمانی تا پیشتازی شیراز به لحاظ ارائه خدمات فنی و مهندسی
  • بیش از ۲۰۰۰ پروژه در شهرداری شیراز فعال است
  • (ویدئو) وضعیت عجیب این خودرو در لحظه وقوع زلزله
  • وضعیت عجیب این خودرو در لحظه وقوع زلزله ۶.۹ ریشتری ژاپن | ویدئو
  • زلزله ۶.۹ ریشتری ژاپن را لرزاند
  • زلزله شدید ۶.۹ ریشتری این کشور را لرزاند
  • وقوع زلزله ۶.۹ ریشتری در ژاپن
  • ثبت ۵ زمین‌لرزه در خوی طی هفته گذشته
  • زلزله ۳.۱ ریشتری حوالی ازگله در استان کرمانشاه را لرزاند
  • سبک زندگی اسلامی-ایرانی اولین مسئله‌ در برش استانی نقشه مهندسی کشور است