Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا-نماينده مردم شيراز در مجلس شوراي اسلامي،گفت: فارس از نبود تعامل مناسب بين مجموعه نمايندگان استان و استاندار،آسيب ديده است و براي رفع كاستي‌ها و جبران عقب‌ماندگي‌ها بايد تعامل و هم‌افزايي لازم بين اين دو مجموعه ايجاد شود.

به گزارش آريا از شيراز، فرج‌الله رجبي در جمع خبرنگاران با تصريح اينكه استاندار و نمايندگان استان در مجلس هر كدام تلاش‌هايي را براي طرح مطالبات استان و جبران عقب‌ماندگي‌ها انجام داده‌اند، گفت: آنچه به عنوان يك ارتباط بايسته و هم‌افزا مد نظر بوده، در اين مدت حاصل نشده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وي با تاكيد براينكه بايد در خصوص آمارهايي كه ارائه مي‌شود، دقت نظر داشت، گفت: در موضوع سرمايه‌گذاري و طرح‌هاي ارائه شده براي سرمايه‌گذاري بايد توجه داشت كه ارائه و تاييد طرح‌ها يك نكته و تحقق و اجرايي شدن آنها نكته‌اي ديگر است؛ اينكه زمينه براي تاييد بسياري طرح‌هاي سرمايه‌گذاري فراهم شده جاي قدرداني دارد اما اينكه طرحي محقق و اجرايي شود، نياز به زمان دارد.

رجبي ،افزود:در بسياري از طرح‌هاي اجرايي و فعال يا تكميل شده در استان فارس مساعي نمايندگان مجلس هم تاثيرگذار بوده است و بايد متوجه اين تلاش‌ها و تاثيرگذاري‌ها بود.

وي با يادآوري اينكه از ظرفيت نمايندگان فارس به‌خوبي بهره برده نشده است،‌ گفت: ساير استان‌ها از ظرفيت كميسيون عمران كه رياست آن را نماينده مردم جهرم عهده دار است بيشتر بهرمند شده و استفاده كرده‌اند.

رجبي در عين‌حال تاكيد كرد كه دنبال مقصر نبوده و نيست، شايد علت نبود تعامل مناسب نمايندگان باشند اما به‌دنبال طرح موضوع براي رفع خلاء‌ تعامل و هم‌افزايي بوده است.

نماينده مردم شيراز در مجلس با تصريح اينكه آقاي افشاني هم‌اكنون استاندار فارس بوده و در مسئوليت خود مستقر است، گفت: به هيچ عنوان نبايد در مديريت استان تزلزل ايجاد كرد؛ اگر قرار شد ايشان در سمت ديگري خدمت خود را ادامه دهند به حتم در موضوع استاندار فارس همه نمايندگان صاحب‌نظر هستند.

رجبي آنچه در نماز جمعه اخير شيراز براي استاندار فارس حادث شد و سخنراني او بر هم خورد را محكوم و اضافه كرد: فكر كنم همه بايد بدانيم اگر شان حاكميت شكسته شود تفاوتي نمي‌كند چه جناحي مسئوليت داشته باشد؛ استاندار مقام رسمي دولت محسوب مي‌‌شود و حضور در نماز جمعه بايد مديريت شود؛ اگر تريبون نماز جمعه محل ارائه گزارش عملكرد دولت نباشد،‌ كدام تريبون را بايد به آن اختصاص داد.

او گفت: اگر فضا آماده باشد ما نيز به عنوان نمايندگان مردم در مجلس حاضريم با حضور در نماز جمعه و از محل تريبون نمازجمعه به مردم گزارش عملكرد بدهيم.

رجبي همچنين در خصوص اختلاف نظر با وزير راه و شهرسازي در جايگاه رئيس سازمان نظام مهندسي كشور نيز گفت: نگاهي در سطح نظام مهندسي ايجاد شده بود مبني بر اينكه رويكرد وزارت راه و شهرسازي تقويت جايگاه نظام مهندسي نيست؛ مطرح شدن آئين‌نامه كنترل ساختمان اين احساس را ايجاد كرد كه با وضعيت كنوني مهندسان تعارضي در آئين نامه وجود دارد.

او با بيان اينكه مهندسان در اين سال‌ها از بي‌رونقي بازار مسكن و ساخت و ساز بيشترين ضرر را كرده‌اند، گفت: با توجه به اينكه آئين‌نامه ياد شده بر تشديد موضوع تاثيرگذار است، به‌‌عنوان رئيس سازمان نظام مهندسي به بحث ورود كردم و مواردي را با تشكيل جلساتي مشترك مورد بازبيني قرار داديم؛ اعتقاد داريم كه اگر مطابق با نسخه آخر مد نظر در جلسه مشترك، آئين‌نامه به كميته زيربنايي و دولت ارائه شود، 80 – 90 درصد ماجرا حل خواهد شد.

رجبي در خصوص ندادن راي اعتماد از سوي مجلس به وزير پيشنهادي نيرو نيز گفت: بيش از 140 نفر به عنوان موافق وزير پيشنهادي نيرو نام نويسي كرده بودند اما فكر مي‌كنم مجموعه آقاي بي‌طرف و دوستانشان نتوانستند آنگونه كه بايد از برنامه‌هايشان دفاع كنند و همين باعث ريزش آراي موافق شد.

او تصريح كرد: اينكه گفته مي‌شود راي نياوردن آقاي بي‌طرف ناشي از ضعف فراكسيون اميد بوده، صحيح نيست؛ در بررسي صلاحيت وزراي پيشنهادي و دادن راي به آنان به‌عنوان نماينده تمام مردم عمل مي‌كنيم و نه يك فراكسيون خاص.

رجبي اعتقاد دارد كه مجموعه آراي داده شده به وزاري پيشنهادي رئيس جمهور در اين دوره نقطه قوت مجلس بوده و اينكه نبايد فرآيند راي اعتماد را به يك جلسه علني خلاصه كرد؛ راي نمايندگان به وزرا از قبل آماده نبوده كه با فشار دادن يك دكمه آن را ابراز كنند؛ تغيير آراي آقاي آخوندي هم يك عمل رياضي ساده بود.

نماينده مردم شيراز در مجلس شوراي اسلامي با تصريح اينكه مجلس چك سفيد امضا به دولت نداده است، گفت: نمايندگان فارس نيز در خصوص عقب‌ماندگي‌هاي اين استان در بخش‌هاي مختلف مطالباتي را داشتند كه با وزراي مختلف پيشنهادي مطرح كرده و قطعا اين مطالبات را در زمان كار دولت دوازدهم دنبال خواهند كرد.

رجبي با اشاره به آغاز به‌كار شوراها در كشور، گفت: اعتقاد دارم كه شوراي پنجم شيراز ابتدا بايد مشخص كند كه مي‌خواهد شهر را اداره و نظارت كند يا شهرداري را، اگر قرار است شهر اداره شود بايد همه مجموعه‌ها ديده و زمينه تعامل مناسب براي توسعه متوازن را فراهم كند.

او گفت: معتقد هستم اگر به صورت تخصصي به شهرداري نگاه كنيم، عملكرد شهرداري شيراز در سال‌هاي اخير و در حوزه‌ عمراني و پل‌سازي و ايجاد فضاهاي گردشگري و تفريحي موفق بوده، اما اين سئوال مطرح است كه مسائل عمراني چند درصد از وظايف شهرداري را تشكيل مي‌دهد؟

رجبي با بيان اينكه حوزه عمران، حداكثر 40 درصد از وظايف شهرداري‌ها است، گفت: اگر شهرداري در عملكرد عمراني موفق بود نمي‌توان او را شهرداري كاملا موفق ارزيابي كرد؛ امروز هم توصيه و تاكيد ما رسيدگي به حاشيه‌هاي شيراز است؛ اگر بخشي از هزينه انجام شده براي بعضي پروژه‌هاي كلان عمراني در حاشيه شهر هزينه شده بود، بخش اعظمي از مشكلات وجود نداشت.

او تصريح كرد: حاشيه‌هاي شهر هم بايد به لحاظ كيفيت زندگي، بهداشت، سلامت و عمران، در حد متن شهر باشد؛ در مباحث عمراني طي سال‌هاي اخير به حدي كار شد كه چشم شهروندان پر شود، حال بايد با رسيدگي به ساير بخش‌هاي وظايف شهرداري به روح شهر نيز توجه داشته باشيم.

رجبي مسائل فرهنگي و اجتماعي را يكي از مهمترين اولويت‌ها در وظايف شهرداري‌ها برشمرد و گفت: شيراز بايد خود را در تراز يك شهر فرهنگي جهاني ارتقاء بخشد و معرفي كند.

او اصلاح ساختار اداري شهرداري شيراز را يك ضرورت دانست و گفت: طي 5 سال گذشته قريب به 5 هزار نفر به پرسنل شهرداري اضافه شده است.

رجبي يكي از انتظارات را تدوين نظام‌نامه‌اي خوانا در زمينه سرمايه‌گذاري براي رونق اين بخش دانست و تاكيد كرد: شهرداري شيراز را دروازه ورود سرمايه‌گذار و سرمايه‌گذاري به شيراز و حتي استان فارس مي‌دانيم؛ قطعا تعامل نمايندگان در آينده با شورا و شهرداري شيراز متناسب با درخواست نمايندگان شورا و شهردار خواهد بود.

نماينده مردم شيراز در مجلس شوراي اسلامي با يادآوري اينكه ارتباط خوبي با مديرعامل سازمان قطار شهري شيراز دارد، گفت: تلاش كردم در پيگيري مسائل مترو همراه با مجموعه مديريتي اين سازمان تعاملي مناسب داشته باشيم.

او پيگيري مسئله سد تنگ سرخ را يكي ديگر از اقدامات خود بيان و اضافه كرد: در مورد سد تنگ سرخ محيط زيست بايد سئوالات خود را به شكل روشن و صريح مطرح مي‌كرد و شهرداري و شورا هم پاسخ مي‌دادند؛ اما هنوز مشخص نيس كه سئوالات محيط زيست دقيقا چيست، آيا مشكل درياچه نمك(مهارلو) است يا زمين‌هاي اطراف يا تغيير اكوسيستم و ...

رجبي همچنين موانع سرمايه‌گذاري در استان فارس را، روشن نبودن دقيق اولويت‌ها، مشخص نشدن نوع سرمايه‌گذاري و نبود تقسيم كار دانست و گفت: بايد دقيقا مشخص كنيم كدام پروژه با چه حجم سرمايه‌گذاري و هدفي را به‌عنوان اولويت استان و شيراز داريم، بعد از آن هم تقسيم كار را انجام داده و وظايف هر كدام از مجموعه‌هاي مرتبط، مشخص شود.

او لزوم تدوين آئين‌نامه مشخص و روشن و دقيق بودن فرآيند سرمايه‌گذاري را يادآور و متذكر شد كه اين اقدام زمينه را براي حمايت تمام دستگاه‌ها از سرمايه‌گذاري پاك را فراهم خواهد كرد.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۵۴۱۸۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برنامه بهبود سلامت شهری در ایران/ تعامل مدیریت شهری با نظام سلامت

به گزارش خبرگزاری مهر، در نخستین نشست گروه ارتقای سلامت فرهنگستان علوم پزشکی جمهوری اسلامی ایران در سال ۱۴۰۳، ضمن بررسی سند حمایت طلبی بهبود سلامت شهری، بر لزوم تغییر نگاه مدیران شهرداری‌ها در سطح کشور به حوزه سلامت شهری تاکید شد.

عباس استاد تقی‌زاده عضو گروه ارتقای سلامت فرهنگستان علوم پزشکی و دانشیار سلامت در حوادث و بلایای دانشگاه علوم پزشکی تهران، در معرفی سند حمایت طلبی بهبود سلامت شهری فرهنگستان علوم پزشکی، ضمن تاکید بر تغییر و اصلاح دیدگاه مدیران شهری در سطح کشور و به طور خاص در شهرداری تهران نسبت به حوزه سلامت شهری، گفت: در این حوزه باید از نگاه فیزیکی به مقوله سلامت عبور کرد و ساختارهای مناسب در جهت اجرای برنامه‌های هدفمند برای سلامت شهری هدف‌گذاری شود. این سند در کمیته مخاطرات محیطی گروه علمی ارتقای سلامت فرهنگستان علوم پزشکی تهیه شده است.

وی افزود: رشد شهرنشینی و تغییر اقلیم در کنار سایر عوامل در زمره عوامل اجتماعی سلامت محسوب می‌شوند و این در حالی است که مرکز سازمان جهانی بهداشت (WHO) برای سلامت شهری (urban health) بیکاری، فقر، خشونت و برخی از عوامل دیگر را نیز جز عوامل تعیین کننده سلامت شهری معرفی کرده است.

تقی‌زاده افزود: این مرکز برنامه‌ریزی برای داشتن شهر سالم را مورد بررسی قرار داده است که در آن بسیاری از عوامل شهری مؤثر بر سلامت از جمله دسترسی شهری، شبکه حمل و نقل و…، را جز آن دسته قرار داده است.

عضو گروه ارتقا سلامت فرهنگستان ادامه داد: طبق آمار بانک جهانی، زاغه‌نشینی و اسکان غیررسمی از مهم‌ترین تهدیدات سلامت شهری در کشورهای در حال توسعه خواهد بود که در ایران نیز هم اکنون برخی از کلانشهرها حدود ۲۰ تا ۲۹ درصد جمعیت، مبتلا به این معضل هستند.

دانشیار سلامت در حوادث و بلایای دانشگاه علوم پزشکی تهران اذعان داشت: در سال ۲۰۰۸ برای نخستین بار جمعیت شهرنشینی جهان از ۵۰ درصد عبور کرد و انتظار می‌رود در سال ۲۰۳۰ این رقم در جهان به ۶۰ درصد برسد و در ایران نیز در حال حاضر این رقم، ۷۲ درصد را نشان می‌دهد.

تقی زاده خاطرنشان کرد: پایش و رصد بیماری‌های واگیر و ارتقا سلامت کودکان از جمله زمینه‌هایی است که مدیریت شهری می‌تواند به آن بپردازد. همچنین مسائل فرهنگی و جهان‌بینی شهروندان در کنار عوامل‌محیطی در بحث سلامت شهری حائز اهمیت است و پژوهش‌های ما نیز نشان می‌دهد، قوانین شهرداری‌ها سال‌های ۱۳۷۵ و ۱۳۷۹ تکالیف متعددی را برای شهرداری‌ها مشخص کرده است و جزئیاتی همچون سرویس‌های بهداشتی را نیز در آن لحاظ کرده است و شهرداری‌ها را مسئول سلامت شهری می‌داند اما این مهم در عمل اجرا نشده است.

تقی زاده تاکید کرد: برنامه بهبود سلامت شهری در ایران با ملاحظه چالش‌ها، راهبردها، مأموریت‌ها و اقدامات اجرایی در گروه ارتقا سلامت فرهنگستان علوم پزشکی اکنون تبدیل به یک سند جامع شده است.

وی، تغییر الگوی بیماری‌ها، ضعف در توجه به شاخص‌های سلامت در بخش‌های مختلف توسعه شهری و تراکم بالای جمعیت به خصوص در سکونت‌گاه‌ها، عدم توسعه پایدار فرهنگ سلامت و دیگر عوامل را از جمله چالش‌های سلامت شهری در ایران دانست و افزود: شهرداری‌ها باید بپذیرند که در برنامه‌ریزی‌های خود توانمندسازی شهروندان را در جهت ارتقای سلامت خود لحاظ کنند و اقدامات مثبت انجام شده را توسعه و تداوم بخشند و در این راستا شهرداری می‌تواند در حمایت از برنامه جامع مراقبت‌های سلامت ایران (primary health care) PHC نقش مهمی را ایفا کند و در این راستا می‌توان اختیارات کنونی وزارت بهداشت را در زمینه PHC به آموزش و پرورش و مدیریت کلان برنامه‌ریزی شهری و شهرداری‌ها واگذار کرد.

تقی زاده به بحث سلامت روان اشاره کرد و گفت: امروزه در دنیا بحث روان‌شناسی شهری (urban psychology) مطرح شده است که در آن زیباسازی شهری و دسترسی به خدمات سلامت روان هم دیده می‌شود و باید در دستور کار مدیریت شهری قرار گیرد و در بحث مدیریت شهری علاوه بر شهرداری‌ها، وزارت کشور، وزارت بهداشت، سازمان بهزیستی و بسیاری از دیگر نهادها نیز اهمیت خواهند یافت و در حوزه‌هایی مانند سلامت روان، مشکلات بنیادی باید در سطح کلان مدیریت شود و وقتی چسبندگی اجتماعی (Social Connectedness) در شهرها کاهش یافته است، سلامت روان را نمی‌توان فقط با راه‌اندازی درمانگاه‌ها مدیریت کرد.

در این نشست، علیرضا مصداقی‌نیا عضو گروه ارتقا سلامت فرهنگستان نیز گفت: پیشنهاد کنونی ما این است که یک مرکز جامع بهداشت شهری در پایتخت تهران به عنوان یک پیکره منسجم این امکانات گسترده را با هم هماهنگ کند که با هم‌افزایی بهترین نتیجه حاصل شود و این الگویی برای مدیریت شهری در کشور خواهد بود.

وی ادامه داد: شهرداری تهران در حال حاضر ۲۰ درمانگاه‌ها و اورژانس مستقل و ۴۰۰ واحد سازمانی را شامل بیمارستان و داروخانه در اختیار دارد که هریک کار خود را انجام می‌دهند و با نگاه درآمدزایی در سطح شهرها، خدمت ارائه می‌دهند.

مصداقی نیا خاطرنشان کرد: جزایر جداگانه فعال در زمینه سلامت شهری توسط ۳ دانشگاه علوم پزشکی، شهرداری‌ها، قوه قضائیه، ارتش و دانشگاه آزاد اسلامی در پایتخت وجود دارند که ذیل مدیریت یکپارچه و جامع سلامت شهری می‌توان خدمات کمی و کیفی آنها را ارتقا داد.

سپس حسین ملک افضلی عضو پیوسته فرهنگستان و عضو گروه ارتقا سلامت گفت: مفهوم سلامت و اجرای خدمات آن، باید مفهومی جامع نگر در نظر گرفته شود و در واقع سلامت همه جانبه مدنظر باشد که با آموزش مدیران تا حدی قابل تحقق است. توسعه دوره‌های کارشناسی ارشد بهداشت (MPH) را در سطح گسترده در وزارت بهداشت و نهادهای دیگر مرتبط با سلامت می‌توان تا حدی در تغییر دیدگاه مؤثر دانست.

در ادامه این نشست، محمد حسین تقدیسی عضو گروه ارتقا سلامت نیز به استفاده از ظرفیت سمن‌ها یا سازمان‌های مردم نهاد یا NGO ها اشاره کرد و بیان داشت: شناسایی افراد توانمند بازنشسته به عنوان نیروهای داوطلب که ظرفیتی ارزشمند در ارتقای سلامت را پدید می‌آورند؛ مصادیقی از تغییر رویکرد شهرداری تهران است که باید در کنار نکات فوق در نظر گرفته شود.

وی افزود: اگر تمام این ظرفیت‌ها با همدیگر دیده نشوند و بخش‌هایی از راهکارهای حمایت طلبی محقق نشوند، تنها با آموزش سواد سلامت به مردم مسائل کنونی حل نخواهد شد.

در پایان نشست، تقی‌زاده با جمع‌بندی مباحث گفت: دو دیدگاه کلی وجود دارد، اینکه باید تغییر نگاه مدیران شهری رخ دهد و در مقابل نیز وزارت بهداشت با نگاه مشارکتی از ظرفیت‌های شهرداری استفاده کند و برای تحقق این دو ایده در کنار همدیگر، باید نظامی علم محور همراه با عمل طراحی شود.

کد خبر 6089333 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • پیشرفت‌های شهرداری مبارکه نتیجه تعامل موثر با شورای شهر است
  • ظرفیت‌های استان تهران برای تعامل اقتصادی با «واسط» عراق مهیا است
  • ظرفیت های استان تهران برای تعامل اقتصادی با «واسط»عراق مهیا است
  • قدرت امروز ایران به دلیل روحیه استکبارستیزی و مقاومت ملت ایران است
  • از کاهش زمان و فرآیند پروانه ساختمانی تا پیشتازی شیراز به لحاظ ارائه خدمات مهندسی
  • نقش روحیه بسیجی و استکبارستیزی در صدور انقلاب اسلامی
  • از کاهش زمان و فرآیند پروانه ساختمانی تا پیشتازی شیراز به لحاظ ارائه خدمات فنی و مهندسی
  • بیش از ۲۰۰۰ پروژه در شهرداری شیراز فعال است
  • برنامه بهبود سلامت شهری در ایران/ تعامل مدیریت شهری با نظام سلامت
  • حسینی: گرایش سیاسی اکثر نمایندگان منتخب مجلس دوازدهم مشخص است / امیدواریم در مجلس دوازدهم تعامل سازنده بین نمایندگان و دولت بیشتر باشد + فیلم